Att ta hand om sig ❤️

De sista dagarna har jag behövt vila extra mycket och gjort det. Det kanske låter som en självklar mening, men det tog oerhört lång tid att lära sig för mig. Det tog en utmattning, skulle man kunna säga.

Att ta hand om sig kan man göra på många olika sätt. Det behöver inte vara stort och komplicerat. Tvärtom tror jag på det som är lätt att sticka in i vardagen. Att ära en extra frukt om det är något man ofta hoppar över. Köpa med sig en färdig maträtt hem om man är trött. Eller bara för att man vill.

Skogen fyller alltid mig med energi🙏

Det är lätt att associera frasen ”att ta hand om sig” med välbehag. Att äntligen boka en tid hos frisören, eller köpa en ny tröja. Och absolut😊Men ofta är det även sådant som är jobbigt eller obehagligt. Att ta itu med något man skjutit upp skapar många gånger en stor lättnad inuti, om än efteråt.

Att ta hand om sig är naturligtvis ett subjektivt begrepp. Det funkar inte att påstå att det alltid är att köpa något lyxigt till sig själv, om det är något man gör dagligen utan att vare sig ha råd, eller uppskatta det. Då kan det handla om ett missbruk i stället.

Men kanske går det rent allmänt att säga att det vi vet att vi borde göra, men har ett stort motstånd mot, kan vara det som är viktigast att ta itu med för stunden?

Hur tänker du? Och hur tar du hand om dig?

Här är det dags att börja fila fötterna efter ett fotbad. Lyxigt? Nej, för jag ska försöka få bort något under foten som jag inte riktigt vet vad det är. Men välbehövligt, yes. Så alltså; snällt mot mig, fast på ett jobbigt sätt😳😉Kram på dig, och tack för att du läste!

2 reaktioner till “Att ta hand om sig ❤️”

  1. Bra att du är snäll mot dig själv , det är det bästa du kan göra. Välbehövlig vila är också viktig. Bra att du har skogen inpå knuten, promenader är läkande. Om jag inte mår bra klan det hjälpa att ringa någon och prata lite om vad som helst eller att bestämma en träff.
    Önskar dig en bra helg❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s