Vår värdefulla tid

Vad är det vi ofta längtar efter under dagen? Jag tror att du, liksom de flesta av oss förmodligen stressar mer än du vill, och säkert en hel del i onödan. Och vad är det vi vill uppnå med det? Vi vill bli klara med det vi håller på med t. ex. Gärna med allt. Men klara med allt, det blir vi ju aldrig.

Så vad är det då som jagar oss? Jag tror att det de flesta av oss egentligen längtar efter är att känna lugn. En liten paus där vi kan hämta andan. Men den stunden skjuter vi ofta upp, vi ska bara bli färdiga först. Det ironiska i sammanhanget är att ju mer vi skyndar för att komma till stunden Lugn och Ro, desto längre ifrån den kommer vi.

Efterlängtade här och nu kan finnas…just det, här och nu!

För ju mer sällan vi tillåter oss att stanna upp, desto mer stressade blir vi. Det blir en ond cirkel, ett ekorrhjul vi springer runt i. Men som tur är finns det sätt att bryta denna vana. Varav det mest effektiva måste vara att stanna upp. Så varför inte göra det till en vana? Det behöver inte vara länge alls, trettio sekunder är mycket bättre än ingenting.

Trettio sekunder, kanske du tänker nu, det är väldigt lite. Ja. Desto större orsak att prova, för då tar det ju nästan ingenting av din tid, eller hur?😉Gör så här: Om du håller på med något, sluta med det. Är du i rörelse, prova att stå still. Sedan: bara andas. In och ut, en halv minut. Upprepa gärna detta några gånger varje dag.

För dig som inte kommer till skott med min lilla övning, kommer jag berätta vad du har att vinna på att göra den, och hur den även kan stärka dina andliga och mediala förmågor, i nästa inlägg. Och du som redan är bra på att ta en liten rast mitt i vardagen, grattis💖Du får gärna dela med dig i kommentarsfältet hur dina pauser brukar se ut, eller dela med dig av egna tips och insikter. Ta hand om dig, och tack för att du läste🙏

4 reaktioner till “Vår värdefulla tid”

  1. Att stanna upp och betrakta naturen är fint, särskilt nu, men alltid finns något att se. Titta ut genom fönstret ibland när du är inomhus. Vacker bild med blomvasen och bra tips för de som stressar. Ha det fint❤️

    Gillad av 1 person

  2. Jag tycker att healingstunderna givit mig mycket och hjälpt mig ,jag känner mig mer glädjefylld och min värk blivit bättre,kommer att återkomma till Louise.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s