Att stanna upp

I förra inlägget introducerade jag en liten övning att ta till i vardagstressen, nämligen den att sluta med det du för tillfället höll på med, och lovade att det skulle ha effekt, även om det bara var i trettio sekunder. Men för att uppnå de vinster jag tänker skriva om i dag, får du pausa flera gånger om dagen, och helst göra det till en regelbunden vana. Och det rekommenderar jag att du gör, för det är så värt det!

En vacker utsikt gör mirakel för ett stressat sinne – om vi ser den☺️

När du stannar upp får du en paus, även från det ständiga bruset i huvudet. Speciellt om du överraskar dig själv mitt i steget så att säga, vilket betyder att om du är i rörelse, så bli stående stilla. Befinner du dig i stan (du kan ju alltid låtsas som om du väntar på någon) kommer du med säkerhet lägga märke till något du annars inte gjort. Sitter du, och tittar ut genom fönstret, kommer det vara samma sak där. Det bryter tillfälligt dina vanliga tankar, och du kommer istället bli mer medveten om din omgivning.

MEN, samtidigt kommer du att bli mer medveten om dig, och din kropp. Du kanske känner att axlarna värker, och förbättrar din ställning. Eller upptäcker att du är törstig.

Om du gör dessa små pauser till en regelbunden vana varje dag, kommer din andning påverkas. Detta, eftersom några djupa andetag ingår i din micro-stund. (Har du inte läst förra inlägget när jag skrev om det, så gör gärna det). Och eftersom det är skönt försöker du förmodligen ta med den lugna andningen när du återgår till vardagen. Med tid, tålamod och medvetenhet kommer du märka att dessa stunder av lugn andning blir allt längre.

Om du verkligen praktiserar denna övning väntar ännu större vinster. Förutom att bli mer medveten om din omgivning, om hur kroppen och andningen känns, väcks även din medvetenhet om DIG, och din inre värld.

Jag är ju där hela tiden, får du kanske lust att invända nu, men nej, jag menar inte det vanliga, pågående borde, måste hinna, längtar till kvällen…Utan mer dina intentioner, dina mål, den du egentligen vill vara, och det du egentligen vill göra.

Vad vill JAG, när jag tänker efter?

Ta exemplet med en vän du vill prata med, men dagarna rinner i väg, och på kvällen kommer du på det för sent…Eller det där att du inte vill stressa…En liten paus är ett väldigt effektivt sätt att påminnas om den ambitionen, och andra. Du vill inte vara stressad när du hämtar på förskolan, ändå är du det. Men har du tillåtit dig att stanna upp flera gånger under dagen blir det på sikt lättare att göra det även i hektiska situationer.

I föregående inlägg lovade jag att berätta hur du kan öka dina andliga och mediala förmågor genom ovanstående övning, men det får inte plats i dag tyvärr, utan dyker upp i nästa…Sorry! Nu önskar jag dig en riktigt skön söndag, där du unnar dig att…jag tror inte att jag behöver skriva det, va😉KRAM, och tack för att du läste❤️

2 reaktioner till “Att stanna upp”

  1. Jag tror jag till viss det tillämpat detta hela livet, men du har gjort mig mer medveten om det. Därför kan jag utveckla detta ytterligare. Det är i dessa små stunder livet är. ❤️🌸🌷☀️

    Gillad av 1 person

    1. Så roligt att höra att du tycker att jag ökat din medvetenhet🙏💖Ja, livet glittrar verkligen till i stunder, ibland är det stora, men ofta små ögonblick, som egentligen är allt annat än små. När vi tänker efter…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s