Var snäll, mot dig

Fortfarande bara knäpptyst i huset, ännu är det bara jag som är vaken. Och jag älskar denna stund mer än något annat på dagen! Det är lätt att säga när man får vakna i lugn och ro, kanske du tänker;)

Att starta dagen med ett kort är alltid en bra start – för mig. Vad är en bra start för dig?

Absolut. Att jag ofta hinner dra ett ängla- eller budskapskort, och stretcha mjukt med lugn meditationsmusik i öronen gör inget sämre. Det är givetvis inte något som alla skulle välja, eller prioritera. Frågan är: Vad skulle DU välja i dag, om du bestämde dig för att ta en stund som är bara din? Oavsett om det är morgon, middag eller kväll, och oavsett om den där stunden inte ens blir så lång?

Vi gör många små val, varje dag💓Se till att så många som möjligt av dem blir bra – för dig

Eller hör du till dem som tycker att du inte har tid för sådan lyx, att det i så fall får bli en annan dag, en annan vecka? Då tänker du naturligtvis fel, och det vet du nog. Att den där frasen ”Du är den viktigaste personen i ditt liv”, (jo, så är det ju, för om inte du fanns skulle du inte uppleva något alls, eller kunna finnas till för någon annan heller) stämmer. Om du är stressad mamma då? Exakt. Särskilt stressade mammor mitt i livet behöver tid för sig själva. För att orka vara mammor. Om du tvärtom är ganska ensam och deppig? Också stora, viktiga skäl till att ta hand om sig själv!

Vad behöver jag i dag?🥰En väldigt bra, och viktig sak att fråga sig själv

Egentligen finns det väl inget i världen som säger att vi inte ska ta hand om oss? Frågan är som sagt bara hur. Och som sagt, vad du väljer i dag?

En promenad i skogen, eller en park? En kopp kaffe, eller te på ditt favoritcafé? Att ringa det där samtalet du tänkt ett tag, men inte hunnit med? Det kan vara i dag du tar dig den tiden. Det kan vara i dag du beställer tröjan du vill ha, kryper till sängs en timme tidigare för att du ofta lägger dig för sent, eller unnar dig hämtmat så att du slipper laga.

En stunds avkoppling i badet kanske?

Eller så gör du slag i saken och anmäler dig till kursen du funderat på. Vad du än gör, så gör något! Varför? För att du ska må så bra som möjligt, såklart. För att du är värd det. Och i förlängningen, för att om alla vore sin egen bästa vän, skulle vi också ha en snällare värld. Ännu ett skäl att vara kärleksfull mot sig!

Mycket av det jag skrivit i dag är sådant du vet, har hört förut, försöker göra, och i bästa fall, gör så ofta du kan! Ändå tror jag att du håller med mig om att påminnelser som detta inlägg behövs. Så; ha en bra och SNÄLL söndag🙏Kram!

2 reaktioner till “Var snäll, mot dig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s