Om healing

Vad är healing och hur fungerar det?

Den enklaste förklaringen är att en person skickar energi till en annan, vilket vi alla gör i olika former. Tänk dig föräldern som blåser på barnets sår, eller uppmuntrande ord i rätt stund!

I själva verket har vi alla helande förmågor. Är inte det fantastiskt?

Skillnaden med en utbildad healer är att vi har kunskap och mycket träning, i allt från effektiva tekniker att använda, till hur vi gör så att vi inte tar från vår egen energi när vi ger healing.

En viktig vetskap är nämligen att den helande kraften inte kommer från healern själv, utan healern är den kanal genom vilken den helande kraften går.

Det låter kanske flummigt, vilket är en klok iakttagelse. Det bedrivs massor av seriös forskning om healing runtom i världen, men likt den framstående amerikanske forskaren William Bengston konstaterar så vet man ändå inte hur det fungerar, bara att det gör det. Väl värt att notera är att i många länder är healing mycket mer erkänt än i Sverige. Bl. a i England används det på sjukhus som ett komplement till den traditionella vården.

För dig som är intresserad att läsa mer om healing, kan jag referera bl. a till böcker som;

Fältet av Lynne Mc Taggart, Väck din inre healer av Eric Pearl och The Energy Cure av William Bengston.

Healing är sällan en quick-fix. Däremot startar den en process i dig.

Trots att det alltså finns dokumenterad forskning som visar att healing har effekt, är det viktigt att förstå ovanstående. Mirakel kan ske, i form av smärta som plötsligt går över, men så är verkligen inte alltid fallet. Sant är dock att professionell healing alltid startar en process i dig, men hur du svarar på den är väldigt individuellt. I likhet med annan behandling har du också själv ett ansvar för den fortsatta utvecklingen. För det positiva är att vi ofta kan göra mer för vårt mående än vi själv tror, även om vi ibland behöver lite hjälp för att veta hur vi ska gå tillväga.

Hur känns healing?

Många känner av när de får healing, men upplevelserna kan vara väldigt olika, och naturligtvis, skilja sig åt från gång till gång. Det är vanligt att bli avslappnad, en del somnar till och med. Man kan förnimma värme eller kyla, och att det pirrar i kroppen. Känslor och minnen kan stiga upp till ytan, och det finns dem som ser färger för sin inre syn, eller bilder. Andra känner ingenting, men det betyder absolut inte att det är något fel på vare sig dig eller healern. Effekterna av en healing kan komma senare, i form av huvudvärk som plötsligt släppte, en ovanligt djup sömn eller större sinnesro. Den som får healing vid upprepade tillfällen, får förutom en förstärkt och förlängd effekt, ofta en ökad förmåga att känna av den.

Efter en healing

Det är precis likadant efter en healing, som under tiden den pågår, att upplevelsen är individuell. Medan några blir dåsiga, kanske rent av väldigt trötta, känner sig andra fulla av energi. På samma sätt är det med känslor. Du kan uppleva upprymdhet och en förnyad optimism, men även känna dig extra sårbar. Allt beror på hur healingen har arbetat på just dig. Om den har rensat i något jobbigt, kan du faktiskt känna dig tröttare och mer labil, eller överväldigad av känslor i några dagar. Men det inget att oroa sig för, det är snabbt övergående. Viktigt att veta i detta sammanhang är att healingen inte går djupare än vad du klarar av! Det kan finnas sådant du mer än gärna skulle vilja bli av med, t ex ilska över en oförrätt, men det kommer inte att ske förrän du är redo för det. Däremot har du, om du bokar en healingsession, sått första fröet i den processen genom att erkänna för dig själv att du vill bli av något som besvärar dig. Och det är precis vad healing handlar om hela tiden; det är en process, ett samarbete mellan dig, healern och det allseende, otroligt intelligenta universum.

Efteråt är det viktigt att dricka, och lyssna på vad kroppen säger till dig. Något jag rekommenderar är faktiskt att du skriver ner din upplevelse.

Anteckna gärna dina känslor i efterhand

Det kan vara det jag förmedlade, och vad som hände i dig. Inte sällan får jag höra att personen jag gett healing gripits av en stark känsla, eller fått en insikt. Ibland verkar det, liksom mina budskap, irrelevant i stunden, men en tid senare kommer du ihåg något, eller förstår budskapet.

Din möjlighet att få en gåva efter behandling

Som en avslutning kan jag nämna att jag är väldigt intresserad av att veta hur du du upplever healingen och dess effekter. Med din tillåtelse bokar jag därför gärna in ett samtal en dryg vecka efteråt, där du ärligt berättar om din upplevelse. Som tack för hjälpen får du en gåva i form av en mindre sten eller kristall.