SKATTKISTAN I DIG SJÄLV

Jag skriver ofta inlägg om olika former av healing – men faktum är att den största potentialen för healing inte finns utanför dig – utan inuti dig.
Du är din egen största källa till healing – därför att allt börjar med dig.

Jag tror att du redan vet det, och samtidigt är det en sanning som är lagom obekväm att umgås med. Många gånger önskar vi att lösningen fanns där ute, och att något eller någon kan laga oss.
Så lätt är det tyvärr inte. Är inte du genuint med och vill förändra och helas, kommer heller inget att hända. Men – det behöver inte vara så svårt som du tror heller.
Du behöver börja med det som borde vara det mest självklara i relationen till dig själv – att hitta tillbaka till dig och vara din egen bästa vän.


Jag skriver borde, därför att många av oss tappat bort detta på vår resa genom livet. Alltför tidigt har vi färgats av samhället, av Jantelagen, av att vilja duga och bli accepterade. Vi har varit elever, förälskat oss, haft olika yrkesroller, många av oss är idag föräldrar, och därtill har vi fått nya släktingar, vänner, bekanta och kollegor. I alla relationer och situationer vill vi förstås vill visa upp våra bästa jag – vilket ofta sker på bekostnad av oss själva.

Som vuxna förväntas vi även lägga undan våra behov en stor del av dagen. Med andra ord är det inte konstigt om vi går vilse på vägen...

Men hur hittar vi då tillbaka till oss själva – och blir vår egen bästis igen?

Det är inte så lätt, kan det förståeligt nog hända att du hävdar. Jag vet inte vem jag är längre. Eller så tänker du t.o.m: Jag är inte ens säker på att jag gillar mig själv.
Och då har du ett väldigt gott skäl att börja, eller hur?
Nu ska jag ge dig ett fint, och effektivt, tips att sätta igång med. Något jag nästan alltid startar min dag med:
I en enkel meditation som bara tar några minuter föreställer jag mig att jag går in genom en dörr i mitt eget hjärta.

Väl där möts jag av flera versioner av mig själv, t. ex. det lilla förhoppningsfulla barn jag en gång var, tonåringen i mig, när jag första gången blev mamma osv. Vilka det är kan skifta lite från dag till dag, men jag ser alltid framför mig att de möter mig med glädje och tillit. Det lilla barnet sträcker ut sina armar mot mig, mitt unga jag vill bli bekräftat, och ja, alla vill naturligtvis bli omtyckta. Och de litar faktiskt på att JAG ska göra det som är bäst för MIG – varje dag. Och när jag mött dem så blir det faktiskt lättare att göra det.


Förutom att denna meditation blir en påminnelse och en klok överblick av HELA dig, inte bara din nutida version – utan alla aspekter av dig som kämpat, älskat, och hoppats genom din livstid, blir det på samma gång en väg tillbaka – till dig själv.
Även om du inte tänker på det medvetet kommer du, om du gör detta till en vana, att börja minnas de drömmar du haft, stora steg du tagit runt dina tvivel, människor du mött på vägen som betytt mycket för dig.
Vem vet, kanske vill du ta kontakt med någon av dem igen?


Så mycket mer än vi tror är möjligt när vi börjar öppna upp oss – för oss själva!

Prova denna meditation, inte bara en gång! Skriv sedan gärna till mig och berätta om du tycker att du haft någon nytta av den, och/eller har egna råd när det kommer till att ta hand om dig.
I nästa inlägg kommer jag fortsätta ge enkla övningar på samma tema. Nu hoppas jag att du får en jättefin vecka, full av omsorg till dig själv.

Stor kram från mig!

Lämna en kommentar